Eteeriset öljyt ja niiden voima parantaa

Nykyaikana erilaiset luontaistuotteet ja luontaistuotteiden käyttö ovat tulleet todella suosituiksi. Eteerisiä öljyjä pidetään orgaanisempana ja terveellisempänä kosmetiikkana, kuin normaaleja kosmetiikkoja, jotka sisältävät paljon eri aineita ja kemikaaleja. Tämän takia eteeriset öljyt ovat löytäneet suosionsa. Ihmiset yrittävät jatkuvasti välttää enemmän ja enemmän tekemällä tehtyjä kosmetiikkoja, joihin on lisätty todella paljon eri kemikaaleja. Tämän takia luonnonkosmetiikka on noussut isoon suosioon. Ihmiset ovat jatkuvasti enemmän tietoisia eri kemikaalien haitoista, joten niitä ei haluta enää laittaa omalle iholle. Onhan se ihan ymmärrettävääkin ja tuskin kemikaalit ja lisäaineet tekevät hyvää kenenkään iholle.

Mikä sitten on eteerinen öljy? Se on höyryttämällä ja tislaamalla valmistettu neste, joka hylkii vettä ja sisältää haihtuvia aromeja. Eteeristä öljyä valmistetaan kasveista, jotka sisältävät aromeja. Se höyrystetään erilaisten kukkien, lehtien, juurien, hedelmien ja pihkojen aromeista. Silloin saadaan käyttöön tietyn kasvin öljyä raakana. Öljyä ei prosessoida millään muulla tavalla, eikä sen sekaan lisätä mitään muuta. Tällöin saadaan käyttöön niin sanotusti kasvin raakaöljyä. Eteeristä öljyä taas käytetään usein hajusteina kotona tai aromaterapiassa, kosmetiikassa ja suitsukkeissa. Osaa öljyistä voi käyttää jopa ruuanlaitossa mausteena. Myös osa lääkkeistä ja puhdistusaineista sisältää eteeristä öljyä.

Eteerisen öljyn hoitavat ominaisuudet

Eteerisen öljyn hoitavat ominaisuudet

Eteeristen öljyjen hoitavuus tulee usein kasvien sisältämistä aromeista. Noin 10 prosenttia maailman kasveista sisältää aromeja, jotka auttavat heitä selviytymään eri oloista. Ne ovat ainesosia, jotka suojelevat kasveja kasvitaudeilta, homeelta, haavoilta ja kuivumiselta. Nämä ominaisuudet sitten purkitetaan kasvista höyrystämisen avulla, jolloin ne on mahdollista saada myös ihmisten käyttöön. Eteerinen öljy on siis kasvin valmistama lukuisien eri aineiden seos, joiden tarkoituksena on suojella kasvia. Eteerinen öljy ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita parannusta. Eteerisiä öljyjä on luisia, joten kaikki niistä eivät luonnollisesti voi olla ominaisuuksiltaan parantavia. Tämä siis tarkoittaa sitä, että myöskään kaikki eteeriset öljyt eivät ole ominaisuuksiltaan luonnollisia, turvallisia tai edes hoitavia. Tämä yleistys on jopa hieman vaarallinen, nimittäin osa eteerisistä öljyistä on myrkyllisiä. Tämän takia eteerisiä öljyjä käytettäessä on erittäin tärkeää tutustua öljyyn ja sen ominaisuuksiin. Oikeastaan useimmat eteeriset öljyt ovat myrkyllisiä suurina määrinä, eikä niitä saisi koskaan laittaa suoraan iholle ilman vedellä laimentamista. Oikein käytettynä eteeriset öljyt ovat taas hyvinkin hoitavia ja hyviä tuotteita. Muista vain ensin tutustua öljyyn ja sen ominaisuuksiin ennen käyttöä, jotta öljystä saa parhaan mahdollisen tehon irti. Eteerisiä öljyjä ei kuitenkaan tulisi koskaan käyttää vauvojen tai pienten lasten hoidossa, nimittäin lapsen herkälle iholle eteeriset öljyt saattavat olla liian vahvoja jopa laimennettuna.

Oikein käytettynä niistä saa kuitenkin kaiken mahdollisen irti ja ne ovat erittäin hyviä lääkkeitä keholle ja mielelle. Ne on eroteltu kasveista tavalla, jolla ei olla tuhottu kasvin itse luomia ominaisuuksia. Eteeriset öljyt ovat yksi maailman vanhimmista hoitokeinoista, joita on käytetty jo läpi aikojen erilaisten sairauksien parantamiseen. Tai oikeastaan eteerisillä öljyillä on saatu uudelleen käyttöön vanhat luonnonlääkkeet nykyaikaisessa muodossa. Eteeristä öljyillä on myös tutkimusten mukaan ollut apua eläimille. Niistä on hyötyä eläimen aggressiivisuuden, masentuneisuuden ja pelokkuuden hoidossa. Ne on koettu erityisen hyödyllisiksi eläimille stressaavissa tilanteissa, kun uudenvuoden raketin ammunnassa. Uutena vuotena yhdistetty kukkavesi on tietoisesti rauhoittanut esimerkiksi pelokasta koiraa. Niistä on myös ollut apua esimerkiksi omistajan lähdettyä reissuun ja lemmikin jouduttua hoitoon tuntemattomalle. Nämä eteeriset öljyt auttavat hallitsemaan myös eläinten tunnetiloja.