Hemmotteleva kylpylähoito kotona

Nykypäivänä naisilla ja miksei miehilläkin on oltava aikaa tehdä asioita ja paljon! Siksi olemme alttiita stressille, joka vaikuttaa kaikkeen, niin kehoon kuin mieleen. Mutta miten voitaisiin lievittää tai helpottaa stressin aiheuttamaa tunnetta. Erilaiset kauneushoitolat tarjoavat erilaisia palveluita, jotka edistävät rentoutumista. Jos ei jaksa lähteä kauneushoitoloihin, niin miksei voisi kokeilla kotona järjestää oman kauneushoitolan?

Kylpylä hoidot ovat terveitä ja ne auttavat rentoutumaan ja palauttamaan kulutetun energian. Spa-hoidoissa käytetään mineraali-, meri-, makeaa vettä, erillaisia suoloja, mutaa, kasvien uutteita. Kaikki nämä asiat auttavat sinua rentoutumaan ja tekevät myös hyvää kehollesi. Kun ihosi on pehmeä ja terve, sinun on helpompi olla huoleton ja nauttia elämästä. Mutta miten hyvien hoitojen tekeminen kotona onnistuu? Erittäin hyvin oikeastaan, koska silloin itse päättää täysin siitä, mitä raaka-aineita käytät ja kuinka teet hoidot. Ne siis ovat juuri sinulle räätälöityjä, eikä sinun tarvitse valita kaikista vaikeinta tapaa tehdä ne. Seuraavaksi annammekin vinkkejä itsesi hemmotteluun kotona.

Kotona hemmottelu

Ota itsellesi tämä hetki, sammuta tai laita äänettömälle puhelin. Laita itsellesi sopivaa musiikkia soimaan. Luo oikea tunnelma. Voit valmistella kylpyhuoneen sokeat ikkunat, kevyet tuoksut ja kynttilät. Pääasia on, että ilmapiiri on rauhallinen ja mukava. Aloita vaikka kevyellä välipalalla tai aamupalalla, on suositeltavaa suosia luonnollisia tuotteita: vihanneksia, hedelmiä, kalaa, lihaa, luonnollista jogurttia ja niin edelleen. Juomaa valmistaaksesi vihreää teetä itsellesi, tai mikseipä ihanan raikas smoothie.

Jos omistat saunan niin sauna lämpiämään. Jos haluat lisätä kylpyyn lisää tuoksua ja muita hyviä elementtejä, yrttikylpysuolat ovat erinomainen vaihtoehto. Ne tuovat kylpyyn monia hyviä puolia ja esimerkiksi elvyttävät verenkiertoa. Kosteutus on tietysti toinen asia, jota ne ihollesi tekevät. Jos olet hermostunut, kylpy varmasti auttaa sinua unohtamaan huolet ja rentoutumaan. Se tuo mukanaan levollisuuden tunteen ja sitten sinun on myös parempi nukahtaa. Jos tarvitset kasvoille oman hemmottelut, kostea pyyhe auttaa siihen.

Yrttisuolat sopivat koko keholle, joten voit käyttää niitä jalkoihin myös. Jalkakylpy on erittäin hyvä asia, jos et omista isoa kylpyammetta. Voit kuoria jaloistasi karhean ihon pois ja lopputulos on erittäin pehmeä ja mukava. Tuoksut tietysti tekevät hetkestä nautinnollisen. Muista myös, että sinun tulee rasvata keho hyvin hoitojen jälkeen. Vesi kuivattaa ihoa, joten esimerkiksi vartalovoi saattaa sopia hemmottelun päättämiseksi. Ota saunan lämmöstä kaikki irti. Lempeissä löylyissä on hyvä antaa kosteuttavan kasvonaamion imeytyä kasvoilla ja pyyheturbaanin alla kosteuttava hiusnaamio. Lisäksi löylyveteen hyvää löylytuoksua.

Myös jalat tarvitsevat hemmottelua

Myös jalat tarvitsevat hemmottelua

Mikä olisi ihanampaa kuin laittaa pitkän päivän jälkeen jalat lämpimään veteen, johon on ripoteltu monenlaisia yrttejä ja erilaiset suolat toimivat hyvin myös. Muista kylvyn jälkeen kuivata hyvin jalat, varpaanvälit voivat jäädä monelta huomaamatta. Hyvän kuivauksen jälkeen levitä täyteläisellä jalkavoiteella. Jos haluat, piristä varpaita ihanan värisellä kynsilakalla. Jos jalkakylpy ei ole vielä tarpeeksi, myös rentouttava jalkahieronta auttaa rentoutumaan. Parasta olisi jos olisi apukädet, jotka sen tekevät, mutta onnistuu se ilmankin.

Asetu istumaan mukavalle paikalle ja aloita hieronta jalkaterän kohdalta. Vaikka ammattilaisen tekemä hieronta on tietysti aina erilainen, myös kotihieronta auttaa sinua varmasti. Suurin osa refleksialueista on varpaiden kohdalla, joten keskity erityisesti niihin. Öljyt voivat sopia erityisen hyvin juuri tähän hoitoon ja niitä löytyy monissa eri hajuissa.

Ihoa voi helliä myös kuivaharjauksella. Valitse sopiva harja joka on kyllin pehmeä. Ei mitään juuriharjaa, joka naarmuttaa ihoasi. Harjausta ei kannata tehdä liian kovaa, vaan tee pitkiä ja harkittuja vetoja sydäntäsi kohti. Kuivat ihonsolut iholta karisevat pois ja sitten iholle tulee levittää kosteuttava voide. Kun vartaloa ollaan hellitty, niin mieltäkin pitäisi muistaa helliä ihanilla eteerisillä öljyillä. Tuoksulamput ovat myös hyvä ostos, jos suunnittelet toistuvia hemmotteluhetkiä. Ihania spa-hetkiä kotona!